Milföy hamuruyla yapılan bu tatlı, pratik olmasının yanı sıra iki lezzeti birarada barındırıyor.
Malzemeler
3 adet milföy hamuru (uzun yaprak)
6 adet muz
3 yemek kaşığı tereyağ
1/3 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
1 tatl kaşığı vanilya özütü
Nasıl yapılır
Hem ocakta hem fırında kullanılabilecek, yapışmayan bir pişirme kabı kullanmanız gerekiyor. Bu bir döküm tava veya plastik tutma yerleri olmayan yapışmaz bir sahan olabilir.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Tereyağını pişirme kabınızın içerisine yayın.
Üzerine karabiberin yarısını ve şekeri serpin. Vanilya özütünü de dökün.
Muzları 3 cm büyüklüğünde olacak şekilde kesin.
Şekerlerin üzerine, bir turta oluşturucak gibi çok aralık bırakmadan dizin.
Ocağın altını kısık ateşte açın.
Bu arada, 3 uzun milföy yaprağını çok hafif açarak birleştirin ve muzların hepsinin üzerini kaplayıp yanlarından da tava yüzeyine ulaşacak boyutta açın.
Karabiberin diğer yarısını da muzların üzerine serpin.
Açtığınız milföy hamurunu muzların üzerine kapatın, kenarlardan da tava yüzeyine indirin. Dilerseniz muzların altına doğru da katlayabilirsiniz.
Tavanın dibindeki şekerler açık karamel rengi almaya başlayınca, pişirme kabını alıp fırına atın.
Milföy hamuru altın rengi ve gevrek bir hal aldığında yaklaşık 20 dakika sonra fırından çıkarın.
Pişirme kabının ağzına bir tabak kapatarak tartı ters yüz edin.
Ilıkken yemenizi tavsiye deriz.
Afiyet olsun...